Skip to main content

Indiase snijbiet met paneer en een eenvoudige salade van komkommer en tomaat

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Snijbiet
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 4 stuk(s) Vleestomaten
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 pakje(s) Paneer
  • 100 ml Yoghurt
  • 1 stuk(s) Rode peper

In Huis

  • 350 g Rijst
  • 3 stuk(s) Lente-ui
  • 2 stuk(s) Limoen
  • 2 takje(s) Munt
  • 1 tl Suiker
  • 2 el Korianderzaad
  • 2 cm Gember
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Zonnebloemolie
  • 1 tl Koenjit
  • 2 tl Garam massala
  • naar smaak Zeezout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Blancheer de snijbiet in ruim kokend water +- 3 minuten. Hak grof en druk het vocht eruit.
  3. Maak de salade. Snij de komkommer en 2 tomaten in stukjes. Meng met de lente-ui, munt, peper en zout. Meng limoensap met de suiker en laat oplossen. Schenk over de salade en schep om.
  4. Rooster het korianderzaad in een droge koekenpan en stamp het in een vijzel fijn.
  5. Pureer de ui, gember en knoflook in de huishoudmachine of met de staafmixer.
  6. Bak de paneer in een beetje hete olie goudbruin en laat hem op keukenpapier uitlekken. Bak in het achtergebleven vet het uienmengsel met de koriander in ca. 4 minuten goudbruin. Roer er op het laatst de kurkuma/koenjit door, gevolgd door de snijbiet, de overige 2 tomaten in grote stukken, yoghurt, peper en zout en laat nog +- 5 minuten stoven; schep af en toe om.
  7. Leg de paneer erop en bestrooi het gerecht met garam masala. Serveer op de rijst samen met de salade.