Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Indiase snijbiet met paneer en een salade van komkommer en tomaat

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 27 Indiase snijbiet paneer korianderzaad 2

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram snijbiet
  • 2 pakjes paneer
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 2 lente-uien
  • 1 komkommer
  • 1 el munt
  • 150 ml yoghurt

In Huis

  • 1 el kerriepoeder (of garam masala)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gember
  • 3 el olie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 tl komijnzaad
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram rijst per persoon op met 120 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes (zo nodig met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog koken in 25-30 minuten.
  2. Spoel de snijbiet af. Blancheer de snijbiet ca. 2 minuten. Giet af, hak grof en druk met een pollepel het vocht eruit in een vergiet.
  3. Snij de paneer in blokjes. Doe in een mengkom, bestrooi met peper en zout en het kerriepoeder. Hussel stevig om.
  4. Rooster de komijnzaad en korianderzaad in een droge grote wok tot de geuren vrijkomen - blijf erbij zodat het niet aanbrandt! Stamp fijn in een vijzel en hou apart.
  5. Snij de ui, gember en knoflook grof. Pureer in de huishoudmachine of in het bakje van de staafmixer.
  6. Bak het uienmengsel in wat olie in een wok met de specerijen in ca. 4 minuten goudbruin.
  7. Maak de salade. Snij de tomaat in stukjes, doe 1/3 in een slabak en bewaar 2/3 voor straks. Snij de lente-ui en de komkommer in stukjes en meng bij de tomaat in de slabak. Snipper de munt en voeg toe. Maak de dressing van witte wijnazijn, olie (extra vierge), peper en zout. Schenk over de salade en schep om.
  8. Bak in een koekenpan de paneer in voldoende hete olie goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  9. Roer de snijbiet, de achtergehouden tomaten, de yoghurt, peper en zout bij de ui en laat nog ca. 5 minuten stoven; schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Serveer de snijbiet met de paneer, rijst en de salade.