Skip to main content

Indiase snijbiet met paneer, rijst en tomaten-komkommersla

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram bruine basmatirijst
  • 600 gram snijbiet
  • 2 pakjes paneer
  • 4 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 ui
  • 2 el gember
  • 6 tomaten
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 komkommer
  • 1 el munt
  • 150 ml yoghurt

In Huis

  • 1 el kerriepoeder (of garam masala)
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 el olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Breng 60 gram rijst per persoon in 120 ml water per persoon aan de kook. Zet vuur zacht en kook zachtjes, zo nodig met behulp van een vlamverdeler, in ca. 25 minuten gaar. Zet een grote pan met een laagje water op voor de snijbiet.
  2. Spoel de snijbiet af. Blancheer de snijbiet ca. minuten. Giet af, hak grof en druk met een pollepel het vocht eruit in een vergiet.
  3. Snij de paneer in blokjes. Doe in een mengkom, bestrooi met peper en zout en het kerriepoeder. Hussel stevig om.
  4. Rooster het koriander- en komijnzaad in een droge grote wok tot de geuren vrijkomen - blijf erbij zodat het niet aanbrandt! Stamp fijn in een vijzel en hou apart.
  5. Snij de ui, gember en knoflook grof. Pureer in de huishoudmachine of in het bakje van de staafmixer.
  6. Bak het uienmengsel in wat olie in de wok met het koriander- en komijnzaad in ca. 4 minuten goudbruin.
  7. Maak de salade. Snij de tomaat in stukjes, doe 1/3 in een slabak en bewaar 2/3 voor straks. Snij de paarse lente-ui en de komkommer in stukjes en meng bij de tomaat in de slabak. Snipper de munt en voeg toe. Maak de dressing van witte wijnazijn, olie, peper en zout. Schenk over de salade en schep om.
  8. Bak in een koekenpan de paneer in voldoende hete olie goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  9. Roer de snijbiet, de achtergehouden tomaten, de yoghurt, peper en zout bij de ui en laat nog ca. 5 minuten stoven; schep af en toe om.
  10. Serveer met de paneer, rijst en de salade.