Skip to main content

Indiase snijbiet met paneer, rijst en tomaten-komkommersla

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram bruine basmatirijst
  • 600 gram snijbiet
  • 2 pakjes paneer
  • 4 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 ui
  • 2 el gember
  • 6 tomaten
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 komkommer
  • 1 el munt
  • 150 ml yoghurt

In Huis

  • 1 el kerriepoeder (of garam masala)
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 el olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Breng 60 gram rijst per persoon in 120 ml water per persoon aan de kook. Zet vuur zacht en kook zachtjes, zo nodig met behulp van een vlamverdeler, in ca. 25 minuten gaar. Zet een grote pan met een laagje water op voor de snijbiet.
  2. Spoel de snijbiet af. Blancheer de snijbiet ca. minuten. Giet af, hak grof en druk met een pollepel het vocht eruit in een vergiet.
  3. Snij de paneer in blokjes. Doe in een mengkom, bestrooi met peper en zout en de kerriepoeder. Hussel stevig om.
  4. Rooster het koriander- en komijnzaad in een droge grote wok tot de geuren vrijkomen - blijf erbij zodat het niet aanbrandt! Stamp fijn in een vijzel en hou apart. Bak in dezelfde wok de paneer in een voldoende hete olie goudbruin. Schudt de wok af en toe en ga intussen verder met de rest.
  5. Snij de ui, gember en knoflook grof. Pureer in de huishoudmachine of in het bakje van de staafmixer.
  6. Spreid de paneer uit op keukenpapier. Bak in het achtergebleven vet het uienmengsel met het koriander- en komijnzaad in ca. 4 minuten goudbruin.
  7. Maak de salade. Snij de tomaat in stukjes, doe 1/3 in een slabak en bewaar 2/3 voor straks. Snij de paarse lente-ui en de komkommer in stukjes en meng bij de tomaat in de slabak. Snipper de munt en voeg toe. Maak de dressing van witte wijnazijn, olie, peper en zout. Schenk over de salade en schep om.
  8. Roer de snijbiet, de achtergehouden tomaten, de yoghurt, peper en zout bij de ui en laat nog ca. 5 minuten stoven; schep af en toe om.
  9. Leg de paneer erop en/of warm nog even mee. Serveer met de rijst en de salade.