Indische hutspot met bataat en pittig gehakt

Rund, Kalf

  • Totale tijd 40 minuten
Indische hutspot met bataat en pittig gehakt  | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 400 gram uien
  • 400 gram peen
  • 600 gram aardappelen
  • 700 gram bataat
  • 4 stuks kalfs-rundergehaktbal

In Huis

  • om te bakken olie of boter
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el ketjap asin (of sojasaus)
  • 2 tl sambal manis
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je moet veel schillen en snijden, vraag hulp, dat scheelt veel in de bereidingstijd.
  2. Snij de uien in halve ringen. Fruit in wat olie of boter in een wok of grote braadpan en voeg de komijnzaad en kurkuma toe
  3. Schil en snij de peen in dunne halve maantjes, voeg bij de ui. Schil en snij de aardappels en bataat in kleine blokjes, voeg toe. Voeg peper en zout toe en dan een scheut water. Dek af en sudder gaar in 15-20 minuten. Roer af en toe door.
  4. Trek de gehaktballen uit elkaar en bak het gehakt rul in een ruime koekenpan. Voeg het kerriepoeder toe.
  5. Hak intussen de knoflook fijn. Voeg knoflook bij het gehakt als het dichtgeschroeid is en bak 5 minuten mee. Voeg op het laatst de ketjap asin (of sojasaus) toe en roer dan de sambal manis erdoor (mag ook andere sambal zijn, voeg meer toe als je van heel pittig houdt).
  6. Stamp de aardappels en peen als ze gaar en zacht zijn grof (of wat fijner als je dat lekkerder vindt). Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de hutspot met het pittige gehakt er bovenop en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber.