Skip to main content

Indische hutspot met bataat en pittige yacon

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram uien
  • 400 gram peen
  • 600 gram aardappelen (Doré)
  • 400 gram bataat
  • 300 gram yaconwortel

In Huis

  • om te bakken olie
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl kurkuma
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el ketjap asin (of sojasaus)
  • 2 tl sambal manis
  • 1 scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je moet veel schillen en snijden, vraag hulp, dat scheelt veel in de bereidingstijd.
  2. Snij de uien in halve ringen. Fruit in wat olie of boter in een wok of grote braadpan en voeg het komijnzaad en de kurkuma toe.
  3. Schil en snij de peen in dunne halve maantjes, voeg bij de ui. Schil en snij de aardappels en bataat in kleine blokjes, voeg toe. Voeg peper en zout toe en dan een scheut water. Dek af en sudder gaar in 15-20 minuten. Roer af en toe door.
  4. Hak de knoflook fijn. Schil en snij de yacon (met zwarte, modderige schil) in heel kleine blokjes van 0.5 cm. Bak samen in een koekenpan in een beetje olie.
  5. Voeg de kerriepoeder en de ketjap asin (of sojasaus) toe en roer dan de sambal manis erdoor (mag ook andere sambal zijn, voeg meer toe als je van heel pittig houdt).
  6. Stamp de aardappels en peen als ze gaar en zacht zijn met een scheutje melk grof (of wat fijner als je dat lekkerder vindt). Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de hutspot met de yacon er bovenop en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber.