Indische hutspot met pittig gehakt

Rund

  • Totale tijd 35-40 minuten
Indische hutspot met pittig gehakt | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram uien
  • 1 bakje specerijenmengsel (oranjekleurig)
  • 500 gram peen
  • 1000 gram Doré aardappelen (kruimig)
  • 400 gram rundergehakt

In Huis

  • om te bakken olie of boter
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el ketjap asin (of sojasaus)
  • 2 tl sambal manis
icon package

Recept stappen

  1. NB. Vraag iemand om alvast aardappels te schillen, dan ben je sneller klaar.
  2. Snij de uien in halve ringen. Fruit in wat olie of boter in een grote (!) afdekbare braadpan of wok en voeg het specerijenmengsel toe.
  3. Schil en snij de peen in dunne halve maantjes, voeg bij de ui. Schil en snij de aardappels in blokjes van 2-3 cm, voeg toe. Voeg peper, zout en 300 ml water (bij 4p) toe. Dek af en sudder gaar in 15-20 minuten. Roer af en toe door en voeg water toe als het droog kookt.
  4. Verwarm olie in een koekenpan. Bak het gehakt in rul en voeg het kerriepoeder toe.
  5. Hak de knoflook fijn. Voeg bij het gehakt als bijna gaar is. Voeg de ketjap asin (of sojasaus) en sambal manis toe (mag ook andere sambal zijn, voeg meer toe als je van heel pittig houdt).
  6. Check of de aardappels en peen gaar zijn. Stamp grof incl. een beetje achtergebleven kookvocht. Het mag wat smeuïg blijven. Breng op smaak met peper en flink zout.
  7. Serveer de hutspot met het pittige gehakt erbovenop en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber.
  8. Goed om te weten: Het specerijenmengsel bevat 2 tl komijnzaad en 2 tl kurkuma (oranjekleurig) voor 4p. In het 2p bakje zit de helft.