Skip to main content

Indische hutspot met bataat, yacon en pittig gehakt

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram uien
  • 1 bakje specerijenmengsel (oranjekleurig)
  • 400 gram peen
  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram bataat
  • 400 gram rundergehakt
  • 200 gram yaconwortel

In Huis

  • om te bakken olie of boter
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el ketjap asin (of sojasaus)
  • 2 tl sambal manis
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je moet veel schillen en snijden, vraag hulp, dat scheelt veel in de bereidingstijd.
  2. Snij de uien in halve ringen. Fruit in wat olie of boter in een wok of grote braadpan en voeg het specerijenmengsel toe.
  3. Schil en snij de peen in dunne halve maantjes, voeg bij de ui. Schil en snij de aardappels en bataat in kleine blokjes, voeg toe. Voeg peper en zout toe en dan een scheut water. Dek af en sudder gaar in 15-20 minuten. Roer af en toe door.
  4. Bak het gehakt in rul in een ruime koekenpan. Voeg het kerriepoeder toe.
  5. Hak intussen de knoflook fijn. Schil en snij de yacon (met zwarte, modderige schil) in heel kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg knoflook en yacon bij het gehakt als het dichtgeschroeid is en bak 5 minuten mee. De yacon blijf knapperig. Voeg op het laatst de ketjap asin (of sojasaus) toe en roer dan de sambal manis erdoor (mag ook andere sambal zijn, voeg meer toe als je van heel pittig houdt).
  6. Stamp de aardappels en peen als ze gaar en zacht zijn grof (of wat fijner als je dat lekkerder vindt). Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de hutspot met het pittige gehakt er bovenop en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber.
  8. Goed om te weten: Het specerijenmengsel bevat 2 tl komijnzaad en 2 tl kurkuma (oranjekleurig) voor 4p. In het 2p bakje zit de helft.