Skip to main content

Indische hutspot met pittig gehakt

Rund

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Winterpeen
  • 500 g Uien
  • 1 bakje(s) Specerijenmengsel
  • 1000 g Eigenheimer aardappelen
  • 500 g Rundergehakt

In Huis

  • om te bakken Olie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 2 el Ketjap asin
  • 2 tl Sambal manis
  • 1 scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Het specerijenmengsel: 2 tl komijnzaad en 2 tl kurkuma voor 4p. In het 2p bakje zit de helft. I.p.v. ketjap asin kan je ook sojasaus gebruiken.
  2. 1. Schil de winterpeen, snij in de lengte doormidden en snij in halve maantjes van een halve centimeter dik. Schil en snij de uien in halve ringen. Fruit de uien in wat olie of boter aan in een braadpan en voeg het specerijenmengsel toe.
  3. 2. Voeg als de ui glazig is, de winterpeen toe en fruit mee. Voeg peper en zout toe en dan een klein scheutje water. Dek af en sudder gaar in ca. 25 minuten.
  4. 3. Schil de aardappels, snij in stukken en zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  5. 4. Hak de knoflook fijn. Bak in een koekenpan in een beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  6. 5. Voeg als het gehakt gaar is de kerriepoeder en de ketjap asin (of sojasaus) toe en roer dan de sambal manis erdoor (mag ook andere sambal zijn, voeg meer toe als je van heel pittig houdt).
  7. 6. Stamp intussen de aardappels grof met een scheutje melk. De puree mag enigszins droog zijn want er zit ook vocht bij de winterpeen en ui.
  8. 7. Voeg de puree bij de groenten (of stamp nog een beetje grof, wat je lekker vindt). Maak indien nodig nog wat smeuïger met melk en breng op smaak met peper en zout.
  9. 8. Serveer de hutspot met het pittige gehakt er bovenop en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber.