Indische hutspot met pittig gehakt en bonita bataat

Rund

  • Totale tijd minuten
Indische hutspot met pittig gehakt en bonita bataat | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram witte ui
  • 400 gram peen
  • 1 bakje Indische hutspot specerijen
  • 500 gram Bonita witte bataat
  • 700 gram Doré kruimige aardappels
  • 500 gram rundergehakt
  • 10 gram koriander

In Huis

  • olie of boter om te bakken
  • 0.5 tl zout (voor de hutspot)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 0.5 tl zout (voor het gehakt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el ketjap asin (of sojasaus)
  • 2 tl sambal (manis)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de uien in halve ringen. Fruit zachtjes in wat olie of boter in een grote (bij 4p) hapjespan of soeppan met dikke bodem.
  2. Was de peen en snij in dunne halve maantjes, voeg bij de ui samen met het specerijenmengsel en zout (0,5 tl bij 4p). Schep om en dek af.
  3. Schil de bataat en snij in blokjes van 2 cm. Voeg bij de ui. Doe hetzelfde met de aardappel. Voeg 200 ml water (bij 4p) toe. Dek af en kook gaar in 15-20 minuten. Hou het in de gaten! Roer af en toe door en voeg nog water toe als het droog kookt.
  4. Verwarm olie in een koekenpan. Bak het gehakt rul en voeg het kerrriepoeder en zout toe. Hak de knoflook fijn, bak mee (zie tip).
  5. Voeg de ketjap asin (of sojasaus) en sambal manis bij het rulle gehakt (mag ook andere sambal zijn, voeg meer toe als je van pittig houdt).
  6. Check of de aardappels en groenten gaar zijn. Giet een beetje af als het te nat is. Stamp grof incl. wat achtergebleven kookvocht. Het mag wat smeuïg blijven. Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout.
  7. Hak de koriander grof. Serveer de hutspot met het pittige gehakt en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber. Garneer met de koriander.
  8. Goed te weten: Het specerijenmengsel bevat 2 tl komijnzaad en 2 tl kurkuma voor 4p. In het 2p bakje zit de helft.
  9. Bak wat dunne plakjes bleekselderij mee. Je houdt genoeg over voor de andere gerechten.