Skip to main content

Indische hutspot met bataat, yacon en pittige paneer

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram ui
  • 1 bakje specerijenmengsel (oranjekleurig)
  • 200 gram yacon
  • 400 gram peen
  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram bataat
  • 2 pakjes paneer

In Huis

  • om te bakken olie of boter
  • 2 tl kerriepoeder
  • om te bakken (zonnebloem)olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el ketjap asin (of sojasaus)
  • 2 el water
  • 2 tl sambal manis
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je moet veel schillen en snijden, vraag hulp, dat scheelt veel in de bereidingstijd.
  2. Snij de uien in halve ringen. Fruit in wat olie of boter aan in een wok of grote braadpan en voeg het specerijenmengsel toe.
  3. Schil en snij de yacon (met zwarte modderige schil) in heel kleine blokjes van een 0.5 cm en voeg bij de ui.
  4. Schil en snij de peen in dunne halve maantjes, voeg bij de ui. Schil en snij de aardappels en bataat in kleine blokjes, voeg toe. Voeg peper en zout toe en dan een scheut water. Dek af en sudder gaar in ca. 15-20 minuten. Roer af en toe door.
  5. Snij de paneer in dobbelsteentjes van ca 1 cm. Bestrooi met het kerriepoeder en hussel even om.
  6. Verwarm in een koekenpan wat zonnebloemolie (olijfolie wordt niet heet genoeg) en bak de dobbelsteentjes mooi bruin. Haal ze uit de pan, leg op wat keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
  7. Hak de knoflook fijn. Fruit heel even aan in dezelfde pan, voeg de ketjap asin (of sojasaus) en het water toe en roer de sambal manis erdoor (mag ook andere sambal zijn).
  8. Roer de paneerblokjes weer door de saus en laat op een zacht vuurtje inkoken.
  9. Stamp de aardappels en peen als ze gaar en zacht zijn grof (of wat fijner als je dat lekkerder vindt). Breng op smaak met peper en zout.
  10. Serveer de hutspot met de pittige paneer en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber.
  11. Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit: 2 tl komijnzaad en 2 tl kurkuma (oranjekleurig), in het bakje voor 2p zit de helft.