Skip to main content

Indische hutspot met pittige paneer en bataat

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram ui
  • 450 gram peen
  • 600 gram eigenheimer aardappelen
  • 500 gram bataat
  • 2 pakjes paneer

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl kerriepoeder
  • zonnebloemolie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el ketjap asin (of sojasaus)
  • 2 el water
  • 2 tl sambal manis
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Schil en snij de ui in halve ringen. Fruit de ui, het komijnzaad en de kurkuma in wat olie aan in een braadpan. Schil en snij de winterpeen in de lengte doormidden. Snij in halve maantjes van een halve centimeter dik. Voeg als de ui glazig is de winterpeen toe en fruit mee. Voeg peper en zout toe en dan een klein scheutje water. Dek af en sudder gaar in ca. 25 minuten.
  2. Schil de aardappels en bataat, snij in stukken en zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  3. Snij de paneer in dobbelsteentjes van ca 1 cm. Bestrooi met het kerriepoeder en hussel even om.
  4. Verwarm in een koekenpan wat zonnebloemolie (olijfolie wordt niet heet genoeg) en bak de dobbelsteentjes mooi bruin. Haal ze uit de pan, leg op wat keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
  5. Hak de knoflook fijn. Fruit heel even aan in dezelfde pan, voeg de ketjap asin (of sojasaus) en het water toe en roer de sambal manis erdoor (mag ook andere sambal zijn).
  6. Roer de paneerblokjes weer door de saus en laat op een zacht vuurtje inkoken terwijl je de hutspot afmaakt. Stamp de aardappels grof met een klontje boter en een scheutje melk. De puree hoeft niet heel nat te zijn want er zit ook vocht bij de wortel en ui.
  7. Voeg de puree bij de groenten en roer goed door (of stamp grover, naar smaak). Breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de hutspot met de pittige paneer en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber.