Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Indische hutspot met pittige paneer en Bonita bataat

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Indische hutspot met pittige paneer en Bonita bataat | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram witte ui
  • 400 gram peen
  • 1 bakje Indische hutspot specerijen
  • 500 gram Bonita witte bataat
  • 800 gram Dore kruimige aardappels
  • 2 pakjes paneer
  • 10 gram koriander

In Huis

  • boter en (zonnebloem)olie om te bakken
  • 0.5 tl zout
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el ketjap asin (of sojasaus)
  • 2 tl sambal (manis)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de uien in halve ringen. Fruit zachtjes in wat olie of boter in een grote (bij 4p) hapjespan of soeppan met dikke bodem.
  2. Was de peen en snij in dunne halve maantjes, voeg bij de ui samen met het specerijenmengsel en zout (0,5 tl bij 4p). Schep om en dek af.
  3. Schil de bataat en snij in blokjes van 2 cm. Voeg bij de ui. Doe hetzelfde met de aardappel. Voeg 200 ml water (bij 4p) toe. Dek af en kook gaar in 15-20 minuten. Hou het in de gaten! Roer af en toe door en voeg nog water toe als het droog kookt.
  4. Halveer het stuk paneer overdwars zodat je dobbelsteentjes van ca 1 cm kan snijden. Bestrooi met het kerriepoeder en flink zout. Hussel even om.
  5. Verwarm in een koekenpan wat (zonnebloem)olie en bak de dobbelsteentjes mooi bruin. Haal ze uit de pan en leg op wat keukenpapier.
  6. Hak de knoflook fijn. Fruit heel even aan in dezelfde pan, voeg de ketjap asin (of sojasaus) en 2 el (bij 4p) water toe en roer de sambal manis erdoor (mag ook andere sambal zijn). Doe de paneer terug in de pan en hussel nog even goed om.
  7. Check of de aardappels en groenten gaar zijn. Giet een beetje af als het te nat is. Stamp grof incl. wat achtergebleven kookvocht. Het mag wat smeuïg blijven. Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout.
  8. Hak de koriander grof. Serveer de hutspot met de pittige paneer en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber. Garneer met de koriander.
  9. Goed te weten: Het specerijenmengsel bevat 2 tl komijnzaad en 2 tl kurkuma voor 4p. In het 2p bakje zit de helft.