Indische hutspot met pittige sticky tofu
Vegan
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 500 gram ui
- 0.5 bakje specerijen
- 500 gram peen
- 1200 gram Doré kruimige aardappelen
- 300 gram gefrituurde tofu
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl kerriepoeder
- (zonnebloem) olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 4 el ketjap manis
- 4 el water
- 2 tl sambal manis
Recept stappen
- NB. Vraag iemand om alvast aardappels te schillen, dan ben je sneller klaar.
- Snij de uien in halve ringen. Fruit in wat olie in een grote (!) afdekbare braadpan of wok en voeg de helft (!) van het specerijenmengsel toe.
- Schil en snij de peen in dunne halve maantjes, voeg bij de ui. Schil en snij de aardappels in gelijke blokjes van 2-3 cm. Voeg peper, zout en 300 ml water (bij 4p) toe. Dek af en sudder gaar in 15-20 minuten. Roer af en toe door en voeg water toe als het droog kookt.
- Snij de tofu in dobbelsteentjes van ca. 1 cm. Bestrooi met het kerriepoeder en hussel om.
- Verwarm wat (zonnebloem)olie in een en bak de dobbelsteentjes mooi bruin in ca. 6 minuten. Haal ze uit de pan, leg op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
- Hak de knoflook fijn. Fruit heel even aan in dezelfde pan, voeg de ketjap en het water toe en roer de sambal manis erdoor (mag ook andere sambal zijn).
- Roer de tofublokjes weer door de saus en hou warm.
- Check of de aardappels en peen gaar zijn. Stamp grof incl. een beetje achtergebleven kookvocht. Het mag wat smeuïg blijven. Breng op smaak met peper en flink zout.
- Serveer de hutspot met de pittige sticky tofu en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber.
- Goed om te weten: Het specerijenmengsel bevat 4 tl komijnzaad en 4 tl kurkuma voor 4p. In het 2p bakje zit de helft. Dit wordt in 2 gerechten gebruikt.