Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Indische hutspot met pittige sticky tofu

Vegan

  • Totale tijd minuten
Indische hutspot met pittige sticky tofu | Recepten uit onze maaltijdboxen

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks (ca. 400 g) witte ui
  • 400 gram peen
  • 1 bakje Indische hutspot specerijen
  • 500 gram Bonita witte bataat
  • 700 gram Doré kruimige aardappelen
  • 300 gram gefrituurde tofu
  • 10 gram koriander

In Huis

  • (zonnebloem)olie om te bakken
  • 0.5 tl zout
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el ketjap asin (of sojasaus)
  • 2 tl sambal (manis)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de uien in halve ringen. Fruit zachtjes in wat olie in een grote (bij 4p) hapjespan of soeppan met dikke bodem.
  2. Was de peen en snij in dunne halve maantjes, voeg bij de ui samen met het specerijenmengsel en zout (0,5 tl bij 4p). Schep om en dek af.
  3. Schil de bataat en snij in blokjes van 2 cm. Voeg bij de ui. Doe hetzelfde met de aardappel. Voeg 200 ml water (bij 4p) toe. Dek af en kook gaar in 15-20 minuten. Hou het in de gaten! Roer af en toe door en voeg nog water toe als het droog kookt.
  4. Snij de tofu in dobbelsteentjes van ca. 1 cm. Bestrooi met het kerriepoeder en hussel om. Verwarm (zonnebloem)olie in een en bak de dobbelsteentjes warm en knapperig in ca. 6 minuten. Haal ze uit de pan, leg op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
  5. Hak de knoflook fijn. Fruit heel even aan in dezelfde pan, voeg de ketjap asin (of sojasaus) en 2 el (bij 4p) water toe en roer de sambal manis erdoor (mag ook andere sambal zijn). Roer de tofublokjes weer door de saus en hou warm.
  6. Check of de aardappels en groenten gaar zijn. Giet een beetje af als het te nat is. Stamp grof incl. wat achtergebleven kookvocht. Het mag wat smeuïg blijven. Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout.
  7. Hak de koriander grof. Serveer de hutspot met de pittige tofu erbovenop en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber. Garneer met de koriander.
  8. Goed om te weten: Het specerijenmengsel bevat 2 tl komijnzaad en 2 tl kurkuma voor 4p. In het 2p bakje zit de helft.