Indische hutspot met pittige sticky tofu

  • Totale tijd 45 minuten
Indische hutspot met pittige sticky tofu | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram uien
  • 1 bakje specerijenmengsel
  • 500 gram peen
  • 1200 gram Doré aardappelen kruimig
  • 1 pakjes gefrituurde tofu

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl kerriepoeder
  • om te bakken (zonnebloem) olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el ketjap manis
  • 4 el water
  • 2 tl sambal manis
icon package

Recept stappen

  1. NB. Vraag iemand om alvast aardappels te schillen, dan ben je sneller klaar.
  2. Snij de uien in halve ringen. Fruit in wat olie in een grote (!) afdekbare braadpan of wok en voeg het specerijenmengsel toe.
  3. Schil en snij de peen in dunne halve maantjes, voeg bij de ui. Schil en snij de aardappels in gelijke blokjes van 2-3 cm. Voeg peper, zout en 300 ml water (bij 4p) toe. Dek af en sudder gaar in 15-20 minuten. Roer af en toe door en voeg water toe als het droog kookt.
  4. Snij de tofu in dobbelsteentjes van ca. 1 cm. Bestrooi met het kerriepoeder en hussel om.
  5. Verwarm wat zonnebloemolie in een koekenpan (olijfolie wordt niet heet genoeg) en bak de dobbelsteentjes mooi bruin in ca. 6 minuten. Haal ze uit de pan, leg op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
  6. Hak de knoflook fijn. Fruit heel even aan in dezelfde pan, voeg de ketjap en het water toe en roer de sambal manis erdoor (mag ook andere sambal zijn).
  7. Roer de tofublokjes weer door de saus en hou warm.
  8. Check of de aardappels en peen gaar zijn. Stamp grof incl. een beetje achtergebleven kookvocht. Het mag wat smeuïg blijven. Breng op smaak met peper en flink zout.
  9. Serveer de hutspot met de pittige sticky tofu en zet nog wat sambal op tafel voor de liefhebber.
  10. Goed om te weten: In het specerijenbakje (ZONDER STIP) voor 4p zit: 2 tl komijnzaad en 2 tl kurkuma, in het bakje voor 2p zit de helft.