Skip to main content

Indonesische soto met ei, aardappel, bloemkool, lente-ui en taugé

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 6 stuks eieren
  • 200 gram peen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 zakje boemboe voor soto
  • 600 gram Nicola aardappelen
  • 600 gram bloemkool
  • 350 gram amsoi
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 bakje taugé

In Huis

  • 1000 ml kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan. Zet een klein pannetje water op voor de eieren. Kook ze in 8 minuten gaar.
  2. Schil de peen en snij in halve of kwart maantjes van een halve cm dik. Snij de bleekselderij in dunne plakjes.
  3. Fruit in een soeppan met dikke bodem de boemboe zachtjes aan. Voeg de peen en bleekselderij toe en laat zachtjes verder bakken, terwijl je de aardappels schilt. Snij de aardappels in blokjes van 2 cm. Voeg bij de boemboe en fruit rustig verder.
  4. Snij de steel van de bloemkool in kleine stukjes en maak de roosjes klein.
  5. Voeg als je klaar bent met de bloemkool het kokend water en de bouillonblokjes bij de peen en aardappel. Kook 5 minuten en voeg dan de bloemkool toe. Kook nog 5 minuten.
  6. Snij intussen de steel van de amsoi in reepjes en het blad in reepjes. Let op: echt stugge delen van de steel kan je beter niet gebruiken. Test dit door je nagel erin te zetten- gaat dat makkelijk, dan kan je het gewoon mee snijden. Voeg de stukjes steel bij de soep en nadat het weer 3 minuten gekookt heeft, het blad. Zet het vuur uit zodra het blad is geslonken.
  7. Snij de lente-ui in ringetjes. Schil de eieren en halveer.
  8. Breng de soep op smaak met peper en zout. Laat iedereen ei, taugé en lente-ui in een kommetje doen en schep de soep eroverheen.