Skip to main content

Indonesische soto met ei, aardappel, bloemkool, lente ui en tauge

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 6 stuk(s) Eieren
  • 200 g Peen
  • 1 zakje(s) Boemboe
  • 600 g Aardappelen
  • 600 g Bloemkool
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 1 bakje(s) Tauge

In Huis

  • 1000 ml Kokend water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet de waterkoker aan. Zet een klein pannetje water op voor de eieren. Kook ze in 8 minuten gaar.
  2. 2. Schil de peen en snij in halve of kwart maantjes van een halve cm dik.
  3. 3. Fruit in een soeppan met dikke bodem de boemboe zachtjes aan. Voeg de peen toe en laat zachtjes verder bakken terwijl je de aardappels schilt. Snij de aardappels in blokjes van 2 cm. Voeg bij de peen en boemboe en fruit rustig verder.
  4. 4. Snij intussen de steel van de bloemkool in kleine stukjes en maak de roosjes klein.
  5. 5. Voeg als je klaar bent met de bloemkool het kokend water en de bouillonblokjes bij de peen en aardappel. Kook met deksel 5 minuten en voeg dan de bloemkool toe. Kook nog 5 minuten.
  6. 6. Spoel intussen de paksoi af. Snij het wit van de paksoi in plakjes. Snij het blad in repen. Voeg na de tweede 5 minuten het wit van de paksoi toe en breng weer aan de kook. Voeg, nadat het weer 3 minuten gekookt heeft, het groen toe. Zet het vuur uit zodra het groen is geslonken.
  7. 7. Snij intussen de lente-ui in ringetjes. Schil de eieren en snij doormidden.
  8. 8. Maak de soep op smaak met peper en zout, schep op en geef iedereen wat doormidden gesneden ei, wat lente-ui en de taugé.
  9. <br>Let op: Je hebt vaker aardappel, bloemkool en peen nodig deze week.<br>Tip: Lekker met wat gebakken uitjes!