Iraans stoofpotje met aubergine, paprika, kikkererwten en amandelen

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Iraans stoofpotje met aubergine paprika kikkererwten en amandelen | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuks witte ui
  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks punt paprika
  • 2 stuks rode pomodori tomaten
  • 1 bakje Iraanse specerijenmix
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 potje kikkererwten
  • 40 gram amandelen
  • 1 bosje koriander
  • 150 gram Griekse yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 200 ml water
  • 1 el balsamicoazijn
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten (zachtjes!) gaar en droog koken, liefst m.b.v. een vlamverdeler.
  2. Verwarm olie in een afdekbare wok op stoofpan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Hak de knoflook. Snij de aubergine, paprika en tomaten in kleine stukjes van 1 cm. Voeg, samen met de specerijen en tomatenpuree, bij de ui. Bak even mee.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe samen met het water bij de aubergine, breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes (afgedekt) stoven tot de aubergine zacht is. Voeg op het laatst de balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Hak de amandelen grof. Bak zachtjes in een droog koekenpannetje tot ze beginnen te kleuren. Laat even afkoelen.
  5. Hak de koriander fijn (ook de steeltjes). Breng de yoghurt op smaak met wat peper, zout en een kneepje citroensap. Roer een deel van de koriander erdoor, bewaar de rest ter garnering.
  6. Garneer de stoof met de amandelen en rest van de koriander. Serveer met de rijst en Griekse yoghurt.
  7. Goed te weten: In het specerijenbakje voor 4 personen zit: 1 tl kardemompoeder, 1,5 tl komijnpoeder, 1,5 tl kurkumapoeder, 0,5 tl zout en 1/8 tl chilipoeder. In het 2p bakje zit de helft.