Iraans stoofpotje met aubergine, paprika, kikkererwten en amandelschaafsel

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Iraans stoofpotje met kikkererwten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks ui
  • 300 gram basmatirijst
  • 1 bakje Iraanse specerijenmix
  • 1 stuks rode paprika
  • 2 stuks pomodori tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 potje kikkererwten
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 1 bosje koriander
  • 0.5 bakje crème fraîche of amandelyoghurt

In Huis

  • (zonnebloem) olie om te bakken
  • 4 teen knoflook
  • 1 el balsamicoazijn
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm. Verwarm een flink laagje (zonnebloem)olie in een koekenpan en bak de aubergine stevig. Zet het vuur zachter als de blokjes goudbruin zijn.
  2. Snij intussen de ui in dunne halve ringen. Verwarm olie in een stoofpan of wok en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn, bak mee.
  3. Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid gezouten water op. Breng aan de kook en laat afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar en droogkoken (liefst met behulp van een vlamverdeler).
  4. Voeg de specerijen bij de ui en bak een minuutje tot de geuren vrijkomen. Snij de paprika en tomaat in kleine stukjes van 1 cm, voeg toe. Maak wat ruimte in het midden van de pan en bak de tomatenpuree 1 à 2 minuten stevig aan zodat het zuur er wat afgaat. Schep vervolgens om.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe samen met 200 ml water (bij 4p) bij de groenten, breng aan de kook en laat ca.15 minuten zachtjes (afgedekt) stoven tot de groenten gaar zijn. Voeg op het laatst de balsamicoazijn en zachte aubergine toe. Breng op smaak met peper en zout (let op: er zit ook al zout in het specerijenmengsel).
  6. Bak het amandelschaafsel zachtjes in een droog koekenpannetje tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen.
  7. Hak de koriander fijn (ook de steeltjes). Breng de crème fraîche/amandelyoghurt op smaak met wat peper, zout en een kneepje citroensap. Roer een deel van de koriander erdoor, bewaar de rest ter garnering.
  8. Garneer de stoof met het amandelschaafsel en rest van de koriander. Serveer met de rijst en crème fraîche/amandelyoghurt.
  9. Goed te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl kardemompoeder, 1,5 tl komijnpoeder, 1,5 tl kurkumapoeder, 0,5 tl zout en 1/8 tl chilipoeder. In het 2p bakje zit de helft.