Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Iraans stoofpotje met aubergine, paprika, kikkererwten en amandelschaafsel

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Iraans stoofpotje met kikkererwten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks ui
  • 1 bakje Iraanse specerijenmix
  • 1 stuks rode paprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 potje kikkererwten
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 1 bosje koriander
  • 150 ml (vegan) yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teen knoflook
  • 0.5 tl zout
  • 1 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid water op. Breng aan de kook en laat afgedekt in 20-25 minuten zachtjes gaar en droogkoken.
  2. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm. Verwarm een flink laagje olie in een koekenpan en bak de aubergine stevig. Zet het vuur zachter als de blokjes goudbruin zijn.
  3. Snij intussen de ui in dunne halve ringen. Verwarm olie in een stoofpan of wok en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn, bak mee.
  4. Voeg de specerijen en de aangegeven hoeveelheid zout bij de ui en bak een minuutje tot de geuren vrijkomen. Snij de paprika in kleine stukjes van 1 cm en voeg toe. Maak wat ruimte in het midden van de pan en bak de tomatenpuree 1 à 2 minuten stevig aan zodat het zuur er wat afgaat. Schep vervolgens om. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe samen met de tomatenstukjes bij de groenten, breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes (afgedekt) stoven tot de groenten gaar zijn.
  5. Bak het amandelschaafsel zachtjes in een droog koekenpannetje tot ze begint te kleuren. Laat afkoelen. Hak de koriander fijn (ook de steeltjes). Breng de (vegan) yoghurt op smaak met wat peper en zout en roer een deel van de koriander erdoor, bewaar de rest ter garnering.
  6. Voeg op het laatst de balsamicoazijn en de zachte aubergine bij de stoof. Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout.
  7. Garneer de stoof met het amandelschaafsel en rest van de koriander. Serveer met de rijst en (vegan) yoghurt.
  8. Goed te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl kardemompoeder, 1,5 tl komijnpoeder, 1,5 tl kurkumapoeder, 0,5 tl zout en 1/8 tl chilipoeder. In het 2p bakje zit de helft.