Skip to main content

Italiaans runderstoofvlees met gremolata, rijst en Hollandse sla

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Rijst
  • 800 g Runderstoofvlees gegaard
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 bosje(s) Peterselie
  • 1 krop(pen) Sla

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Witte wijnazijn
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Suiker
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op, 75 gram rijst en 150 ml water per persoon. Breng aan de kook, draai dan het vuur zacht en laat circa 15-20 minuten sudderen met deksel op laag vuur. Check tussendoor dat het niet droog kookt of als het te nat blijft haal je de deksel van de pan.
  2. Zet de runderstoof op in een pannetje en laat rustig warm worden.
  3. Maak de gremolata. Was de citroen en rasp de schil. Hak de peterselie fijn. Hak de knoflook heel fijn. Meng deze drie door elkaar en zet even weg. Maak de sla aan met een simpele vinaigrette van 3 delen olie, 1 deel azijn, peper/zout en een beetje suiker.
  4. Meng de helft van de gremolata samen met een beetje olijfolie door de rijst en zet de rest in een kommetje op tafel.
  5. Serveer de opgewarmde runderstoof met de rijst, gremolata en sla.
  6. PS. Het is ook lekker om wat sla te bewaren voor bij de pasta.