Skip to main content

Italiaanse maaltijdsoep met worstgehakt, palmkool en pasta

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Italiaanse rundergehakt
  • 2 stuk(s) Uien
  • 6 stuk(s) Tomaten
  • 300 g Palmkool
  • 180 g Penne
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 3 teentje(s) Knoflook

In Huis

  • naar smaak Olie om te bakken
  • 500 ml Kokend water
  • 1 blokje(s) Runderbouillon
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Bruine suiker
  • naar smaak Olijfolie (besprenkelen)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet de waterkoker aan. Verwarm wat olie in een stoofpan.
  2. 2. Leg het gehakt in zijn geheel in goed heet geworden olie en laat liggen tot lekker bruin aan één kant. Draai om en laat andere kant bruinen. Snipper intussen de ui.
  3. 3. Breek het blok gehakt, als die goed bruin is aan beide zijden met een houten spatel grof in stukken terwijl het vuur hoog staat. Doel is lekker aanbaksel te krijgen op de bodem van de pan.
  4. 4. Haal het gehakt uit de pan als het gaar en bruin is en laat het aanbaksel en vet zitten.
  5. 5. Zet het vuur lager en fruit de ui zachtjes ca. 5 minuten. Hak intussen de knoflook en snij de tomaten grof.
  6. 6. Voeg de knoflook toe, schep heel even om, totdat je de knoflook ruikt, en voeg dan het kokende water toe. Laat stevig borrelen zodat het aanbaksel loskomt. Voeg ook het bouillonblokje toe (als je geen rund hebt, kip of groente kan ook!) en de tomaten, balsamico-azijn en de bruine suiker (gewone mag ook). Voeg ook het gehakt weer toe. Maak op smaak met peper en zout en breng aan de kook.
  7. 7. Spoel intussen de palmkool af en snij met een scherp mes de nerf ertussen uit. Snij het blad verder in dunne reepjes. Voeg bij de kokende soep, samen met de penne. Kook ca. 10 minuten totdat de palmkool en penne gaar zijn.
  8. 8. Serveer de soep met wat druppeltjes olijfolie en Parmezaanse kaas.
  9. <br>Let op: je hebt meerdere keren penne en knoflook nodig deze week.