Italiaanse maaltijdsoep met worstgehakt, palmkool, penne en overjarige kaas

Rund

  • Totale tijd 35 minuten
Italiaanse maaltijdsoep met worstgehakt | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram Italiaans rundergehakt
  • 1 stuks ui
  • 8 stuks tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 300 gram palmkool
  • 200 gram penne volkoren
  • 50 gram Weerribben overjarige kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • 1000 ml kokend water
  • 1 blokje (runder)bouillon
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl bruine suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een stoofpan.
  2. Leg het gehakt in zijn geheel in goed heet geworden olie en laat liggen tot lekker bruin aan één kant. Draai om en laat andere kant bruinen. Snipper intussen de ui.
  3. Breek het blok gehakt, als die goed bruin is aan beide zijden met een houten spatel grof in stukken terwijl het vuur hoog staat. Doel is lekker aanbaksel te krijgen op de bodem van de pan.
  4. Haal het gehakt uit de pan als het gaar en bruin is en laat het aanbaksel en vet zitten.
  5. Zet het vuur lager en fruit de ui zachtjes minimaal 5 minuten. Hak de knoflook en snij de tomaten grof.
  6. Zet de waterkoker aan.
  7. Voeg de knoflook bij de ui, schep heel even om, totdat je de knoflook ruikt. Maak een ruimte in het midden van de pan en bak de tomatenpuree even mee zodat het zuur er wat af gaat.
  8. Voeg een scheutje kokend water en de balsamicoazijn toe. Roer stevig zodat het aanbaksel loskomt. Voeg het bouillonblokje (als je geen rund hebt, kip of groente kan ook!), rest van het water, tomaten, ongekookte penne (zie tip) en de bruine suiker (gewone mag ook) toe. Voeg ook het gehakt weer toe. Breng op smaak met peper en zout. Dek af, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
  9. Spoel de palmkool af en snij met een scherp mes de nerf ertussenuit. Snij het blad in dunne reepjes en voeg bij de kokende soep. Kook ca. 10 minuten totdat de palmkool en penne gaar zijn.
  10. Rasp de kaas.
  11. Serveer de soep met de kaas en wat druppeltjes olijfolie.
  12. Voeg meer penne naar smaak toe voor grote eters.