Skip to main content

Italiaanse pasta met rucolapesto, gegrilde paprika en cherrytomatensalade met Mozzarella di Bufala van Buffalo Farm Twente

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks paprika
  • 60 gram zonnebloempitjes
  • 150 gram rucola
  • 60 gram Alde Fryske kaas
  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram gemengde sla
  • 1 el gesnipperde rode ui
  • 2 bollen Mozzarella di Bufala

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 el olijfolie extra vierge, zie tip (voor de pesto)
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • 4 el olijfolie extra vierge (voor de dressing)
  • 2 el balsamico azijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 220 graden en zet de grill aan.
  2. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en leg op een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie, zout en peper en grill 15-20 min. Ze mogen zwart kleuren.
  3. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta (1 liter per 100 gram pasta).
  4. Rooster de zonnebloempitjes zachtjes in een droge koekenpan tot lichtbruin. Pas op dat ze niet verbranden. Zet weg en laat afkoelen.
  5. Maak de pesto. Was de rucola met behulp van een slacentrifuge. Hak de knoflook grof. Rasp de kaas. Mix de rucola, knoflook en olijfolie extra vierge (zie tip) in het bakje van de staafmixer. Voeg de zonnebloempitjes en kaas op het laatst toe. Mix nog even kort. Breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
  6. Haal de paprika’s uit de oven. Doe in een kom en dek af met aluminiumfolie of doe in een zak. Laat 10 min rusten (of langer als je tijd hebt). Haal het velletje van het vruchtvlees en snij in reepjes.
  7. Kook de pasta in 9-11 min al dente. Roer af en toe goed door om plakken te voorkomen.
  8. Maak de salade. Meng de olijfolie extra vierge, balsamico azijn, zout en peper in een slakom. Snipper er indien gewenst een beetje rode ui doorheen. Halveer de cherrytomaatjes en meng samen met de paprika en gemengde sla door de dressing. Pluk de mozzarella in stukken en verdeel erover.
  9. Giet de pasta af. Verdeel over de bordjes en schep er royaal pesto over, eventueel een scheutje olijfolie, peper uit de molen en rasp er nog wat kaas over. Serveer de pasta met de salade en waan je even in zonnig Italië! 😊
  10. Je kan ervoor kiezen (gedeeltelijk) milde olijfolie te gebruiken voor de pesto. Dan komen de smaken beter tot hun recht.