Skip to main content

Italiaanse stoofschotel van kippendijfilets met tomaten en paddenstoelen

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 50 g Knolselderij
  • 100 g Champignons
  • 8 stuk(s) Kippendijen
  • 4 takje(s) Peterselie

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 4 plakje(s) Ontbijtspek
  • 1 takje(s) Rozemarijn
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 800 g Gepelde tomatenblokjes
  • 200 ml Rode wijn
  • 8 stuk(s) Zwarte olijven
  • 400 g Spaghetti
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Pel de ui en snij hem in achtsten zodat je partjes krijgt. Snij een plak van de knolselderij en verwijder de schil. Snij in kleine blokjes.
  2. 2. Borstel de champignons schoon en snij zo nodig grote exemplaren in stukken. Pers de knoflook. Snij het ontbijtspek in stukjes. Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn.
  3. 3. Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige braadpan op matig vuur. Bak het spek zachtjes aan. Doe er de knoflook, knolselderij, rozemarijn en laurier bij. Laat 10 minuten zachtjes bakken terwijl je blijft roeren.
  4. 4. Leg de kippendijen in de pan. Schenk er de wijn bij en laat even inkoken. Voeg de gepelde tomaten, champignons en olijven toe. Schep om en laat 45 minuten zachtjes stoven in de oven.
  5. 5. Bereid in de tussentijd de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Knip wat verse peterselie fijn boven de saus.
  6. 6. Serveer de kip met saus bij de pasta.