Skip to main content

Italiaanse tuinbonen-venkelsoep met twee soorten crostini

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui groot
  • 3 stengel(s) Bleekselderij
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 2 tl Venkelzaad
  • 2 pot(je) Tuinbonen
  • 1 blikje(s) Boterbonen
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 4 stuk(s) Tomaten
  • 1 stuk(s) Turks brood
  • 2 el Peterselie
  • 1 stuk(s) Rasp van een citroen

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • 1 liter Water
  • Olie om te bakken
  • 1 tl Oregano
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Zout
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt twee keer paprika nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. 2. Snij de ui in 8 parten en doe in een grote soeppan. Snij de bleekselderij in plakjes en voeg toe. Snij de venkel in stukjes en voeg toe. Kneus het venkelzaad in een vijzel of in een kommetje met een lepel en voeg toe. Voeg ook de olie en het water toe.
  4. 3. Giet de tuinbonen en boterbonen af met behulp van een vergiet. Hou ca. 1/4 van de bonen apart en doe de rest bij de soep. Breng het geheel aan de kook. Kook ca. 15 minuten vanaf het moment dat het kookt of totdat de ui, bleekselderij en venkel gaar zijn.
  5. 4. Snij de rode ui in halve ringen. Snij de paprika in vieren, verwijder de zaadjes en snij dan overdwars in dunne reepjes. Fruit de ui en paprika in een beetje olie in een koekenpan, dek af en laat zachtjes gaar en zoet worden. Breng op smaak met peper, zout en oregano.
  6. 5. Snij de tomaten in kleine stukjes. Doe in een vergiet, besprenkel met wat zout en laat even uitlekken.
  7. 6. Snij het brood open en dan 4 taartpunten per persoon. Leg op een bakplaat met bakpapier met de snijkant naar boven en bak het gedurende ca. 5 minuten in de oven bruin en knapperig.
  8. 7. Neem een klein teentje knoflook en snij heel fijn. Hak de peterselie fijn. Meng een deel van de peterselie en de knoflook bij de tomaat. Beleg de crostinis als ze knapperig zijn deels met de paprika en ui en deels met de tomaatjes.
  9. 8. Rasp de schil van de citroen. Pureer de soep als deze klaar is en doe de overige bonen, peterselie en de citroenrasp erbij. Maak op smaak met zout, begin met minimaal 1 tl bij 4p (er zit geen bouillonblokje in!). Voeg water toe als je de soep te dik vindt. Serveer met de crostinis.