Skip to main content

Jacket sweet potato en groene koolsalade met mais

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Zoete aardappel
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 150 g Groene kool
  • 1 pot(je) Mais
  • 4 takje(s) Bladpeterselie
  • 4 takje(s) Dille
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 4 takje(s) Koriander

In Huis

  • 3 el Yoghurt
  • 1 el Mayonaise
  • 1 tl Mosterd
  • 2 bol(len) Mozzarella
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Peper
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 200° C.
  2. 2. Borstel de zoete aardappels schoon. Prik er een paar gaatjes in met een satéstokje en wikkel ze een voor een in aluminiumfolie.
  3. 3. Zet in het midden van de oven en bak ongeveer 45 minuten of totdat ze goed gaar zijn. Controleer met een satéstokje.
  4. 4. Maak in de tussentijd de salade.
  5. 5. Snij de lente-ui in ringetjes. Snij de groene kool ragfijn en blancheer 1 minuut in een pan kokend water met wat zout. Laat goed uitlekken en afkoelen.
  6. 6. Doe in een schaal en meng met de maiskorrels en de lente-ui.
  7. 7. Meng een dressing van de mayonaise, yoghurt, mosterd, peper en zout. Hak de dille en peterselie zeer fijn en meng door de dressing.
  8. 8. Schep de dressing door de koolsalade.
  9. 9. Haal de zoete aardappels uit het folie en snij in de lengte diep in. Buig ze een beetje open.
  10. 10. Stop er flink wat van de mozzarella in en zet 10 minuten in de hete oven totdat de mozzarella begint te smelten.
  11. 11. Hak in de tussentijd de peper.
  12. 12. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en hak de peper zeer fijn.
  13. 13. Bestrooi de mozzarella met zout, een beetje gehakte rode peper en het korianderblad. Serveer met de salade.