Skip to main content

Jackfruit rendang van Meet Jack met geroosterde paarse bataat, jasmijnrijst, lente ui en snijbiet

Vegan

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram paarse bataat
  • 1 sjalot
  • 240 gram jasmijnrijst (incl. kardemompeulen)
  • 500 gram Jackfruit Rendang
  • 2 lente-uien
  • 500 gram snijbiet

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 tenen knoflookteen, gekneusd
  • 480 ml kokend water
  • 1 teen knoflook, gehakt
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schrob de bataat goed schoon, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in flink frietformaat. Doe in een mengkom en hussel goed met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en leg de in de schil gekneusde knoflook ertussen. Schuif in de oven voor 20-25 minuten.
  3. Zet de waterkoker aan. Snipper de sjalot en fruit zachtjes in wat olie in een klein soeppannetje. Voeg de rijst toe en roer om. Plet de kardemompeulen een beetje als je ze ziet. Voeg het (kokende) water toe. Breng weer aan de kook en laat afgedekt zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) in 8-12 minuten gaar en droog koken (ruime marge, want hangt echt af van hoe hoog je vuur staat!).
  4. Warm de rendang zachtjes op in een pannetje. Snij de lente ui in ringetjes en zet in een bakje op tafel.
  5. Spoel de snijbiet af, snij de stelen in plakjes en blad in repen. Roerbak in een wok in wat olie. Hak de knoflook fijn en voeg op het laatst toe, als het blad is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Haal de bataat uit de oven. Verwijder de schil van de knoflook en plet ze in een kommetje met wat olie. Meng de knoflookolie door de bataat.
  7. Serveer de bataat met de rijst, jackfruit rendang en snijbiet en garneer met lente ui.