Skip to main content

Janssons frestelse (aardappelschotel)

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 3 stuk(s) Uien

In Huis

  • om te bakken Olie
  • 2 el Boter
  • 2 blikje(s) Ansjovis
  • 300 ml Slagroom
  • 2 el Broodkruim
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. 2. Schil de aardappelen, was ze, leg ze met de smalle kant naar boven en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Draai ze een kwartslag zodat de brede kant boven ligt en snijd ze opnieuw in de lengte in dunne plakken. Nu heb je dunne frieten.
  3. 3. Snijd de uien in dunne plakken. Fruit de uien in een koekenpan tot zacht. Bestrooi de uien met wat zout en royaal peper.
  4. 4. Beboter een ovenvaste schaal met 1el boter (bij 4p). Schik er een dunne laag aardappelen in. Leg daarop een laagje ui (dun), daarop de helft van de ansjovis, dan weer aardappelen, uien en ansjovis en eindig met aardappelen.
  5. 5. Probeer bij het schikken tot drie lagen te komen. Eindig hoe dan ook met aardappelen. Maal wat zout en peper over de bovenste laag. Verwarm de room in een steelpannetje en giet hem als-ie warm is over de aardappelen.
  6. 6. Strooi broodkruim of paneermeel over de schotel en leg de rest van de boter er in klontjes op. Zet het geheel in de oven en bak het ongeveer 45 minuten, de aardappelen moeten zacht zijn.
  7. <br>Tip: Lekker met een frisse salade.