Japanse groene asperges met amsoi, sesam, gebakken rijst en ei

Vegetarisch

  • Totale tijd 35-40 minuten
Japanse groene asperges met amsoi sesam gebakken rijst en ei | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 8 stuks eieren
  • 300 gram peen
  • 300 gram amsoi
  • 4 el sesamolie
  • 400 gram groene asperges
  • 2 el sesamzaadjes

In Huis

  • 2 el witte wijzazijn
  • 4 el sojasaus
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. NB Kook alvast alle rijst voor deze week en bewaar de rest in de ijskast. Verwarm de rest van de rijst kort voor de rijstsalade. Scheelt tijd en energie.
  2. Zet 75 gram rijst p.p. op in een ruim dubbele hoeveelheid water, voeg zout toe en breng aan de kook. Kook in 25-30 minuten op laag vuur gaar (eventueel met behulp van een vlamverdeler).
  3. Zet de eieren op in een pannetje water, kook middelhard in 6-7 minuten vanaf dat het water kookt (of zachter/harder naar smaak).
  4. Zet een pan water op voor de asperges. Schil de peen en snij of schaaf in hele dunne plakjes. Spoel de amsoi af. Gooi evt. taaiere delen van de steel weg en snij de malsere delen in stukjes. Snij het blad in repen.
  5. Meng intussen de witte wijnazijn, sesamolie en de helft (!) van de sojasaus met peper in een kommetje. Verwijder het harde kontje van de asperges. Kook in 6 à 7 minuten beetgaar. Giet af en dep droog met keukenpapier. Leg op een schaal en schenk de dressing erover.
  6. Verhit intussen olie in een wok en bak de peen en amsoisteel in ca. 4 minuten beetgaar. Voeg de gare rijst toe en bak al omscheppend mee. Voeg het amsoiblad toe en roerbak het geheel op hoog vuur. Meng de andere helft van de sojasaus erdoor (en evt een goeie scheut saké of vegetarische vissaus als je dat in huis hebt) en bak al roerend nog even mee. Breng op smaak met peper en evt. zout.
  7. Pel de eieren.
  8. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en strooi over de asperges. Serveer met de gebakken rijst en gekookte eitjes.