Skip to main content

Japanse groenteschotel met kleefrijst

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 broccoli
  • 1 paksoi
  • 8 stengels lente-ui

In Huis

  • 2 cm gember
  • 1 rode peper
  • 4 el miso pasta
  • 2 el mirin (Japanse rijstwijn)
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el lichtbruine suiker
  • 1 el suiker
  • 300 g sushi rijst
  • 2 el sesamzaad
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el zonnebloemolie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de gember en rasp. Snij de rode peper in de lengte doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten. Snij in kleine stukjes.
  2. Meng de misopasta, mirin, rijstazijn, lichtbruine suiker, gember en rode peper tot een saus. Verdun met 2el water.
  3. Breng een pan met water aan de kook en doe er de suiker en 0,5 tl zout in. Voeg de rijst toe en kook volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet zo nodig goed af en doe weer in de pan. Verdeel er het sesamzaad en de sesamolie over. Doe het deksel weer op de pan en hou warm.
  4. Snij de broccoli in kleine roosjes, de paksoi in stukken en de lente-ui in ringetjes.
  5. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan en roerbak de broccoli ca. 3 minuten. Besprenkel regelmatig met water zodat er stoom ontstaat.
  6. Voeg de paksoi en lente-uitjes toe en roerbak nog een halve minuut. Voeg de saus toe en kook ca. 2 minuten onder voortdurend roeren.
  7. Verdeel de rijst over vier kommetjes en verdeel er de groenten over.
  8. <br>Tip: ook lekker met wat paddestoelen en/of tofu.