Skip to main content

Japanse kip met gebakken rijst en Oosterse aubergine en courgette

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Aubergine
  • Peper en zout
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 300 g Basmatirijst
  • 1 stuk(s) Limoen
  • 4 stuk(s) Lente-ui
  • 4 stuk(s) Kardemompeulen
  • 400 g Kip Teriyaki
  • 1 el Sesamzaad

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Ketjap asin
  • 2 el Olie
  • 1 tl Suiker
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. 2. Halveer de aubergines en courgettes in de lengte en snij het vruchtvlees kruislings in met een scherp mes, zonder door het schilletje heen te gaan. Leg op bakpapier in de voorverwarmende oven.
  3. 3. Zet de rijst op, 75 gram met 150 ml water pp, en kook in 10-12 minuten zachtjes gaar.
  4. 4. Hak de knoflook fijn, en meng met de ketjap asin (of sojasaus), de olie de uitgeperste limoen en de suiker. Haal de aubergines en courgettes weer uit de oven en verdeel het mengsel voorzichtig over de aubergine helften. Schuif terug in de oven gedurende ca. 25 minuten.
  5. 5. Snij de lente-ui in ringetjes en leg 1/4 apart. Kneus de kardemompeultjes, die zitten in het bakje bij het sesamzaad.
  6. 6. Bak de resterende 3/4 van de lente-ui samen met de zaadjes uit de kardemompeultjes in een wok met wat olie een paar minuten stevig aan. Bestrooi met peper en zout. Voeg de gekookte rijst toe. Schep elke paar minuten om (het mag wat bruin kleuren).
  7. 7. Bak de Japanse kip in een andere koekenpan in ca. 10 minuten gaar (geen olie nodig).
  8. 8. Bak heel kort (ca. 1 minuut) de sesamzaadjes aan in een droog koekenpannetje. Haal de aubergine en courgette uit de oven en bestrooi met de rest van de lente-ui en het sesamzaad. Serveer met de gebakken rijst en de kip.
  9. <br>Let op: je hebt twee keer courgette en limoen nodig deze week.