Skip to main content

Japanse linzenburger van Uit de Keuken van Maass met hete bliksem met bataat en Purple Rain Kraut van SauerCrowd

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram Eigenheimer aardappels
  • 500 gram bataat
  • 1 stuks Goudreinet appels (tip)
  • 1 stuks sjalot
  • 1 bakje Purple Rain Kraut
  • 4 stuks Japanse linzenburger

In Huis

  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappel en bataat. Snij in gelijke stukken en breng in een laagje water met zout aan de kook.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Snij de sjalot in ringen. Voeg beide bij de aardappels en kook alles samen ca. 20 minuten tot gaar.
  3. Verwarm de Purple Rain Kraut zachtjes in een steelpannetje. Hoeft niet bloedheet en kan ook op kamertemperatuur gegeten worden, scheelt weer een pan 😊
  4. Bak de burgertjes van Maass zachtjes in olie warm.
  5. Giet de groenten af en stamp tot puree. Breng op smaak met zout en proef of er genoeg zoet in zit (hangt beetje van de appel af), als tegenhanger van de Purple Rain Kraut. Zo nee, voeg een klein beetje suiker bij de puree.
  6. Serveer de puree met het burgertje en de Purple Rain Kraut. Garneer eventueel met de sesamzaadjes die achterbleven in de burgerverpakking.
  7. Je hebt een appel teveel. Ze kunnen vrij groot zijn, dus wij vonden één voor 4p genoeg in dit recept. Je kan er ook twee doen of van de overgebleven appel ringen snijden en die bakken met een beetje suiker en kaneel.