Japanse noedel-groentesoep met kabeljauw en knoflookchips

Vis

  • Totale tijd 35 minuten
Japanse noedelsoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 gram peen
  • 300 gram spitskool
  • 1 stuks gele paprika
  • 200 gram palmkool
  • 400 gram kabeljauw

In Huis

  • 250 gram noedels
  • 1 liter kokend water (voor bouillon)
  • 4 el (plantaardige) olie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el gember
  • 1 stuks rode peper
  • 2 blokje groentebouillon
  • 3 el sojasaus
  • optioneel sesamolie
icon package

Recept stappen

  1. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel goed af met koud water.
  2. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
  3. Verwarm de olie in een soeppan met dikke bodem. Pel de knoflook en snij de teentjes in dunne plakjes. Leg in de hete olie, frituur zachtjes en schep zodra ze bruin worden met een schuimspaan uit de pan. Leg op een velletje keukenpapier. Laat de pan staan.
  4. Schil de peen en snij in reepjes van luciferformaat. Rasp de gember. Snij de rode peper in kleine stukjes, verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt. Bak in de knoflookolie.
  5. Verwijder het hart van de spitskool en snij in dunne sliertjes. Snij de paprika in stukjes. Voeg toe.
  6. Verwijder de nerven uit de palmkool en snij het blad in dunne repen. Voeg toe en bak even mee.
  7. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan, voeg het water en de sojasaus toe. Breng aan de kook en laat ca. 7 minuten koken.
  8. Spoel de kabeljauw af in een vergiet en snij in stukjes. Dep droog.
  9. Roer de noedels door de soep. Leg de laatste 2 à 3 minuten de vis erbij, hij is snel gaar. Roer niet meer, om de visstukken heel te laten.
  10. Serveer de soep in royale kommen. Garneer met de knoflookchips, optioneel sesamolie en sojasaus naar smaak.