Skip to main content

Japanse soep met vis, garnalen, witte kool, paksoi en sobanoedels

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 g Soba noedels
  • 400 g Witte kool
  • 1 el Gember
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 400 g Gemengde vis

In Huis

  • 2 liter Water
  • 3 blokje(s) Groentebouillon
  • 3 el Sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet de aangegeven hoeveelheid water met de bouillonblokjes op en breng aan de kook. Voeg als de bouillon kookt de noedels toe en kook gaar in 4 minuten. Zet alvast soepkommen klaar.
  2. 2. Snij intussen de aangegeven hoeveelheid witte kool in zo dun mogelijke reepjes. Haal de gare noedels uit de soep met behulp van een schuimspaan en verdeel over de soepkommen. Doe de Japanse sojasaus bij de bouillon.
  3. 3. Rasp de gember en voeg die ook toe. Voeg dan de witte kool toe en kook beetgaar in 5 minuten. Snij intussen de lente-ui in ringetjes en zet in een kommetje op tafel.
  4. 4. Was de paksoi en snij in repen. Haal de witte kool uit de bouillon en doe in een schaal, zet op tafel. Kook de paksoi heel even in de bouillon totdat die slinkt, haal eruit en zet ook op tafel.
  5. 5. Doe de vis en de garnalen bij de bouillon en kook een paar minuten totdat de vis gaar is en de garnalen roze zijn.
  6. 6. Verdeel de vis en garnalen met een soeplepel over de soepkommen. Laat iedereen zelf witte kool, paksoi en lente-ui naar smaak bij de noedels met vis scheppen en schenk dan de hete bouillon eroverheen. Voeg eventueel naar smaak nog wat sojasaus toe.