Skip to main content

Japanse sperziebonen met citroenkip en rijst

Kip

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendij
  • naar smaak peterselie
  • 600 gram sperziebonen

In Huis

  • 1 bol knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 takjes) tijm
  • 2 el sherryazijn
  • 4 el sojasaus
  • 200 ml water
  • 4 el honing
  • 1 citroen
  • 300 gram witte rijst
  • 2 el sesamolie
icon package

Recept stappen

  1. Bestrooi de kip met zout en peper. Snij de knoflook dwars doormidden.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de kip in porties op hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Leg de knoflookhelften op de snijkant in de pan bij de kip en leg de takjes tijm erbij. Blus de kip af met de azijn en laat even inkoken. Voeg 3/4 van de sojasaus, het water, honing en citroenplakjes toe en laat zachtjes pruttelen totdat de kip gaar is en je een kleverige, ingedikte saus overhoudt (ca. 30 minuten). Hak de peterselie fijn en strooi over de kip. De knoflooktenen kun je naderhand zo uit de bol drukken en bij de kip en de rijst eten.
  3. Maak terwijl de kip gaart de bonen.
  4. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Haal de bonen af en breek in tweeën.
  5. Verwarm 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok of diepe koekenpan. Voeg de sesamolie en de bonen toe. Bak zachtjes ongeveer 10 minuten totdat de bonen fel-groen met bruine vlekjes worden. Haal van het vuur en roer er de rest vd sojasaus door. Doe het deksel op de pan en laat 5 minuten nagaren.
  6. Serveer met de rijst en de kip.