Skip to main content

Japanse udon noedel-groentesoep met gemengde paddenstoelen en knoflookchips

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 150 g Peen
  • 100 g Koolrabi
  • 300 g Witte kool
  • 2 el Gember
  • 500 g Gemengde paddenstoelen
  • 300 g Paksoi
  • 2 pakje(s) Udonnoedels

In Huis

  • 2 liter Kokend water
  • 4 el Plantaardige olie
  • 3 blokje(s) Groentebouillon
  • 3 el Sojasaus
  • optioneel Sesamolie
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt vaker witte kool, knoflook, peen, paksoi, gember en koolrabi nodig deze week.
  2. En: bewaar 2 bladeren (plus stengels) paksoi voor het tabouleh-gerecht!
  3. 1. Zet de waterkoker aan.
  4. 2. Verwarm de olie in een soeppan met dikke bodem. Pel de knoflook en snij de teentjes in dunne plakjes. Leg in de hete olie, frituur zachtjes en schep zodra ze bruin worden met een schuimspaan uit de pan. Leg op een velletje keukenpapier.
  5. 3. Schil de peen en snij julienne (luciferstokjes). Doe hetzelfde met de koolrabi. Bak de peen en koolrabi in de knoflookolie. Snij intussen de witte kool in sliertjes. Voeg toe en bak even mee. Rasp de gember en voeg toe.
  6. 4. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan, giet het kokende water erbij, en voeg de sojasaus toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
  7. 5. Scheur of snij de paddenstoelen in stukjes.
  8. 6. Snij de paksoi stengels in stukjes en het blad in repen.
  9. 7. Roer de paddenstoelen door de soep en na een minuutje ook de udon noedels. Voeg vervolgens de paksoi toe en laat 2 à 3 minuten rustig koken.
  10. 8. Garneer met de knoflookchips, en eventueel een paar druppels sesamolie. Voeg nog sojasaus naar smaak toe.