Skip to main content

Japanse udon noedel-groentesoep met kabeljauw en knoflookchips

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 teentjes knoflook
  • 150 gram peen
  • 400 gram witte kool
  • 2 el gember
  • 500 gram paksoi
  • 400 gram kabeljauw

In Huis

  • 1.50 liter kokend water
  • 4 el plantaardige olie
  • 3 blokjes groentebouillon
  • 1.50 pakje udonnoedels
  • 3 el sojasaus
  • optioneel sesamolie
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan voor de soep straks.
  2. Verwarm de olie in een soeppan met dikke bodem. Pel de knoflook en snij de teentjes in dunne plakjes. Leg in de hete olie, frituur zachtjes en schep zodra ze bruin worden met een schuimspaan uit de pan. Leg op een velletje keukenpapier. Laat de pan staan voor straks.
  3. Schil de peen en snij julienne (luciferstokjes). Bak de peen in de knoflookolie. Snij de kool in kwarten, verwijder het hart en snij in sliertjes. Voeg toe en bak even mee. Rasp de gember en voeg toe.
  4. Verkruimel de bouillonblokjes boven de peen en kool, giet het kokende water erbij, en voeg de sojasaus toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
  5. Snij de paksoistengels in stukjes en het blad in repen.
  6. Spoel de kabeljauw af in een vergiet en snij in stukjes.
  7. Roer de udonnoedels door de soep. Voeg de paksoi toe, en tenslotte de kabeljauw. Roer nu niet meer, om de visstukken heel te laten. Laat 2 à 3 minuten rustig koken, de kabeljauw is snel gaar.
  8. Garneer met de knoflookchips, en eventueel een paar druppels sesamolie. Voeg sojasaus naar smaak toe.