Skip to main content

Japanse udon noedel-groentesoep met vis en knoflookchips

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 teen knoflook
  • 150 g peen
  • 400 g witte kool
  • 2 el gember
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 400 g gemengde vis
  • 1.50 pak(ken) udonnoedels

In Huis

  • 1.50 liter kokend water
  • 4 el plantaardige olie
  • 3 stuk(s) groentebouillon
  • 3 el sojasaus
  • optioneel sesamolie
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker witte kool, knoflook, peen, paksoi, gember en koolrabi nodig deze week. En: bewaar 2 bladeren (plus stengels) paksoi voor het tabouleh-gerecht!
  2. Zet de waterkoker aan.
  3. Verwarm de olie in een soeppan met dikke bodem. Pel de knoflook en snij de teentjes in dunne plakjes. Leg in de hete olie, frituur zachtjes en schep zodra ze bruin worden met een schuimspaan uit de pan. Leg op een velletje keukenpapier.
  4. Schil de peen en snij julienne (luciferstokjes). Bak de peen in de knoflookolie. Snij intussen de witte kool in sliertjes. Voeg toe en bak even mee. Rasp de gember en voeg toe.
  5. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan, giet het kokende water erbij, en voeg de sojasaus toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
  6. Snij de paksoi stengels in stukjes en het blad in repen.
  7. Spoel de vis af in een vergiet.
  8. Roer de udon noedels door de soep. Voeg de paksoi toe, en tenslotte de vis. Roer nu niet meer, om de visstukken heel te laten. Laat 2 à 3 minuten rustig koken, de vis is snel gaar.
  9. Garneer met de knoflookchips, en eventueel een paar druppels sesamolie. Voeg nog sojasaus naar smaak toe.