Skip to main content

Javaanse Amsoi met paprika, gehakt en rijst

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Amsoi
  • 2 stuk(s) Ui
  • 200 g Gehakt, half om half
  • 2 stuk(s) Puntpaprika

In Huis

  • 200 g Rijst
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 2 el Ketjap manis
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. 2. Was de amsoi, snij klein en laat het goed uitlekken. Snij de paprika in kleine stukjes. Pel de uien en de knoflook en hak beide fijn. Verhit een wok of wijde braadpan. Voeg de olie toe en roerbak het gehakt een paar minuutjes.
  3. 3. Voeg de paprika, ui en knoflook toe aan het gehakt en laat 2 tot 3 minuten meebakken. Doe de amsoi ook in de pan met de ketjap en het bouillonblokje en roerbak alles al omscheppend in 5-7 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper en serveer het geheel met de gekookte rijst.