Skip to main content

Kaasfondue met volkoren brood en bleekselderij, wortel, bloemkool en veldsla

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram bloemkool
  • 300 gram peen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 560 gram Hollandse fonduekaas
  • 1 stuks bruin brood
  • 0.50 zakje veldsla

In Huis

  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 240 ml witte wijn
  • naar smaak citroensap (uit flesje)
  • optioneel maizena
  • naar smaak vinaigrette
  • peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden voor het brood.
  2. Haal (kleine) roosjes van de bloemkool. Schil de peen met een dunschiller en snij in staafjes. Snij de stengels van de bleekselderij in grote stukken. Optioneel: als je niet zo van rauwe bloemkool houdt, zet dan een pan water op en blancheer de bloemkool 2 minuutjes. Doe de groenten in aparte schaaltjes.
  3. Bak het brood 12-15 minuten af.
  4. Verhit de olie in een (kaasfondue)pan met dikke bodem. Pers de knoflook en fruit even laag vuur. Voeg de witte wijn (of in plaats daarvan dezelfde hoeveelheid melk) toe en breng al roerend aan de kook.
  5. Voeg de kaas in delen toe (niet alles tegelijk!) en breng al roerend weer aan de kook - gebruik het liefst een spatel! Laat kort koken totdat de fondue de gewenste dikte heeft. Voeg naar smaak peper en citroensap (mag uit een flesje) toe. Voeg wat maizena (opgelost in water) toe als de fondue nog te vloeibaar is.
  6. Snij het brood in repen of stukjes. Was de veldsla, maak een simpele dressing en meng door de sla.
  7. Plaats de pan of schaal op een rechaud en laat zachtjes doorkoken. Roer regelmatig. Laat iedereen de groenten en het brood in de fondue dopen en serveer de sla erbij.