Skip to main content

Kaasfondue met Marokkaans brood, bloemkool en radijs met een fleurige rauwkostsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram chioggia biet
  • 300 gram koolrabi
  • 2 bosjes radijs
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 bloemkool
  • 1 Marokkaans brood
  • 500 gram fonduekaas

In Huis

  • 3 el olijfolie
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 240 ml melk (of witte wijn)
  • citroensap uit een flesje (naar smaak)
  • maizena (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden voor het brood.
  2. Schil bieten en koolrabi. Rasp met een grove rasp. Snij de helft van de radijs in dunne plakjes. Meng met de olie, witte wijnazijn en het karwijzaad.
  3. Verwijder het loofje (dat maakt de knoflook bitter) van de helft van de knoflook. Rasp of pers fijn en voeg bij de rauwkost. Maak op smaak met zout en peper en eventueel nog wat azijn. Zet weg.
  4. Haal (kleine) roosjes van de bloemkool. Optioneel: als je niet zo van rauwe bloemkool houdt, zet dan een pan water op en blancheer de bloemkool 2 minuutjes. Doe de groenten in aparte schaaltjes, ook de andere helft van de radijs.
  5. Verhit olie in een (kaasfondue)pan met dikke bodem. Pers de andere helft van de knoflook en fruit even op laag vuur. Voeg de melk (of in plaats daarvan dezelfde hoeveelheid witte wijn) toe en breng al roerend aan de kook.
  6. Bak het brood in 5 minuten af.
  7. Voeg de kaas in delen toe (niet alles tegelijk!) en breng al roerend weer aan de kook - gebruik het liefst een spatel! Laat zachtjes koken totdat de fondue de gewenste dikte heeft. Voeg naar smaak peper en citroensap (mag uit een flesje) toe. Voeg wat maizena (opgelost in water) toe als de fondue nog te vloeibaar is.
  8. Snij het brood in repen of stukjes.
  9. Plaats de pan of schaal op een rechaud en laat zachtjes doorkoken. Roer regelmatig. Laat iedereen de groenten en het brood in de fondue dopen en serveer de rauwkostsalade erbij.