Skip to main content

Kaasfondue met volkoren brood en radijs, roodlof en gemengde sla

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram Hollandse fonduekaas
  • 1 volkoren zadenbrood
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 bosje radijsjes
  • 2 stronkjes roodlof

In Huis

  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 220 ml witte wijn
  • naar smaak citroensap (uit een flesje)
  • optioneel maizena
  • naar smaak vinaigrette
  • peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden voor het brood.
  2. Maak de radijsjes schoon en snij in tweeën. Spoel de roodlof af, verwijder het kontje, halveer en snij in staafjes.
  3. Bak het brood in 12-15 minuten af.
  4. Verhit de olie in een (kaasfondue)pan met dikke bodem. Pers de knoflook en fruit even laag vuur. Voeg de witte wijn (of in plaats daarvan dezelfde hoeveelheid melk) toe en breng al roerend aan de kook.
  5. Voeg de kaas in delen toe (niet alles tegelijk!) en breng al roerend weer aan de kook - gebruik het liefst een spatel! Laat kort koken totdat de fondue de gewenste dikte heeft. Voeg naar smaak peper en citroensap (mag uit een flesje) toe. Voeg wat maizena (opgelost in water) toe als de fondue nog te vloeibaar is.
  6. Snij het brood in repen of stukjes. Maak een simpele dressing en meng door de sla.
  7. Plaats de pan of schaal op een rechaud en laat zachtjes doorkoken. Roer regelmatig. Laat iedereen de groenten en het brood in de fondue dopen en serveer de sla erbij.