Skip to main content

Kaasomelet en schorseneren met boerenkool pesto

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 125 g Boerenkool
  • 500 g Schorseneren
  • 8 stuk(s) Eieren
  • 200 g Kaas
  • 4 sneetje(s) Brood

In Huis

  • 50 g Walnoten
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 50 g Pecorino
  • 50 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Citroensap
  • 60 g Boter
  • snufje(s) Peper en zout
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 1 tl Pimentpoeder
  • 150 ml Slagroom
icon package

Recept stappen

  1. Bak de walnoten in een droge koekenpan zachtjes aan. Laat afkoelen Ontdoe de koolbladeren van hun nerf en blancheer gedurende 1 minuut in ruim kokend water. Overgiet met koud water en knijp daarna al het vocht er uit. Rasp de pecorino en doe samen met de walnoten, de knoflook, het citroensap en de olijfolie in een keukenmachine. Pureer tot een niet te fijne puree. Voeg nu geleidelijk de geblancheerde kool toe en pureer tot een mooie pesto. Voeg naar smaak zout en peper en eventueel wat meer olie toe.
  2. Maak de schorseneren schoon. Vul een ruime kom met koud water en het sap van een citroen. Schil de schorseneren m.b.v. een dunschiller. Snij ze in stukken van 5 cm en doe ze meteen in het water. Anders worden ze bruin. Kook de schorseneren 5 minuten voor tot beetgaar in een pan met ruim kokend water met wat zout.
  3. Giet de schorseneren af en laat ze goed uitlekken. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de schorseneren mooi lichtbruin. Voeg de room en piment toe zodra de schorseneren bruin zijn en laat op een laag vuur een beetje inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Rasp de kaas. Kluts de eieren los en kruid met peper en zout. Smelt een klontje boter in een koekenpan en giet hierin de helft van de geklutste eieren. Bestrooi met geraspte kaas. Bak de omelet met kaas tot deze gesmolten is en het ei bijna helemaal gestold. Vouw voorzichtig met een vork de buitenkant van de omelet naar het midden toe en halveer. Bak zo nog een omelet.
  5. Serveer de omelet met de schorseneren, de boerenkoolpesto en wat geroosterd brood.
  6. <br>Tip: Deze pesto kan ook door een pasta geschept worden.<br>Tip: in plaats van de pimentpoeder kan ook kruidnagelpoeder gebruikt worden.