Kabeljauw met andijviestamppot van bataat en wortelpeterselie

Vis

  • Totale tijd 35 minuten
Maaltijdbox met duurzame streekproducten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram bataat
  • 400 gram wortelpeterselie
  • 400 gram kabeljauw
  • 300 gram andijvie
  • 2 stronkjes roodlof

In Huis

  • om te bakken olie
  • naar smaak nootmuskaat (optioneel)
  • flinke klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Schil de bataat en de wortelpeterselie en snij in grote stukken. Zet op in een pan met een laagje gezouten water. Breng aan de kook en kook in ca. 20 minuten gaar.
  2. Verwarm wat olie in een pan en bak daarin de kabeljauw langzaam gaar. Leg de kabeljauw eerst met huidkant erop en bak voor ca. 6 minuten op laag vuur. Keer na 6 minuten de kabeljauw om en bak nog 2-3 minuten.
  3. Snij de andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge.
  4. Halveer de roodlof, verwijder het hart en snij in dunne ringetjes.
  5. Giet de bataat en wortelpeterselie af en bewaar wat kookvocht. Stamp tot een grove puree met een beetje kookvocht, een scheut melk en een klont boter. Breng op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat en roer de andijvie er doorheen terwijl het op een laag pitje staat, dan slinkt de andijvie wat. Roer ook de roodlof erdoor.
  6. Serveer de stamppot met de kabeljauw.