Skip to main content

Kabeljauw met bloemkool, rode linzen puree en kappertjes-peterselie olie

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Rode linzen
  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 2 el Peterselie
  • 2 el Kappertjes
  • 4 filet(s) Kabeljauw
  • 3 el Citroensap

In Huis

  • 150 ml Olijfolie (extra vierge)
  • om te bakken Olie
  • 1 klontje(s) Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je hebt 2x citroen nodig deze week.
  2. 1. Zet een grote pan met een laag water en zout op voor de bloemkool. Haal de vis uit de koeling om op temperatuur te komen.
  3. 2. Spoel de linzen in een vergiet en zet op met ongeveer 1 cm water boven de linzen. Breng aan de kook en laat 2 minuten koken. Haal van het vuur en laat ca. 12 minuten met de deksel op de pan staan.
  4. 3. Breek de bloemkool in kleine roosjes. Kook gaar in circa 6 minuten vanaf het moment dat het weer kookt. Giet af en hou warm.
  5. 4. Hak de peterselie fijn en meng met de helft (!) van de olijfolie extra vierge en de kappertjes.
  6. 5. Verwarm in een koekenpan een beetje olie met wat boter. Bestrooi de vis met peper en zout. Wacht tot de boter stopt met schuimen en bruin wordt en bak de vis een paar minuten op de huid. Draai dan kort even om. De vis moet net niet meer glazig zijn.
  7. 6. Giet intussen de rode linzen af (indien nodig) en pureer met de andere helft van de olijfolie extra vierge en het citroensap.Maak op smaak met peper en zout.
  8. 7. Serveer de vis met de rode linzenpuree en bloemkool en besprenkel alles rijkelijk met de kappertjes-peterselie olie.