Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Scholfilet met kappertjes en peterseliekruim, courgettesalade met tomaat en rosti

Vis

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 15 gram peterselie
  • 4 scholfilets
  • 800 gram aardappelen nieuwe oogst
  • 1 rode ui
  • paar sneetjes brood
  • 1 courgette
  • 250 gram tomaten

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • rasp van 1 citroen
  • 50 gram boter
  • sap van 1 citroen
  • 50 gram kappertjes
  • 9 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 eieren
  • 50 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • snufje suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pers de knoflook, rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Meng peterselie, brood (in stukjes gesneden), 20g (bij 4p) van de boter, knoflook, de helft van het citroensap en de rasp in de keukenmachine en maal tot een grof, kruimelig mengsel. Meng er vervolgens de kappertjes met de hand door. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Bedek de ovenplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetlepel (bij 4p) van de olijfolie. Bestrooi de filets met peper en zout. Leg op het bakpapier. Bestrooi met het peterseliekruim. Bak de filets 15-20 minuten in het midden van de oven.
  3. Maak in de tussentijd de rosti. Schil en rasp de aardappelen grof en snij de ui grof. Doe in een schone theedoek en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Voeg de eieren toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de boter en 2 eetlepels (bij 4p) van de olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak het aardappelmengsel met de deksel op de pan ca. 8 min op middelhoog vuur. Schuif de rosti als de onderkant bruin is op een groot bord, leg er een tweede bord bovenop en keer om. Laat de rosti met de ongebakken kant naar beneden terug in de pan glijden en bak nog 6 min zonder deksel.
  4. Maak terwijl de rosti bakt de courgettesalade. Snij de courgette in lucifertjes m.b.v. een mandoline of een speciale dunschiller die dunne reepjes kan snijden. Snij de tomaten in stukjes en meng door de courgette. Maak een dressing van de rest van de olijfolie, citroensap en rasp, de witte wijnazijn, mosterd, suiker en wat peper en zout. Schenk de dressing over de salade.
  5. Snij de rösti in punten en serveer met de vis en de salade.