Skip to main content

Kabeljauw met tomatensalsa en aardappels uit de oven

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Venkel
  • 16 stuk(s) Cherrytomaatjes
  • 750 g Aardappelen
  • 2 takje(s) Basilicum
  • 4 stuk(s) Kabeljauwmoten

In Huis

  • 1 tl Karwijzaad
  • 100 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk(s) Ansjovis
  • 2 el Citroensap
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Boter
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 200° C. Leg de venkel in een braadslee. Verdeel er 10 cherrytomaatjes over en bestrooi met het karwijzaad en wat zout en peper naar smaak. Besprenkel het geheel met 2 eetlepels van de olijfolie. Bedek met aluminiumfolie. Bak 30 minuten en verwijder dan het aluminiumfolie. Bak nog ca. 15 minuten totdat de venkel lekker zacht is.
  2. 2. Schil de aardappels en snij in stukken. Doe in een kom en besprenkel met 1 eetlepel van de olijfolie. Bestrooi met zout en meng goed door. Doe in een grote ovenschaal en zet naast de venkel in de oven. Bak ca. 40 minuten in het midden van de oven totdat de aardappels goudbruin en gaar zijn.
  3. 3. Hak in de tussentijd de basilicum fijn, pers de knoflook en hak het ansjovisfiletje. Snij de rest van de tomaatjes in kleine stukjes. Meng alles met de rest van de olijfolie en het citroensap tot een lekkere salsa. Breng op smaak met zout en peper.
  4. 4. Bestrooi de kabeljauwmoten met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de moten op de huid aan. Doe het deksel op de pan en laat ca. 10 minuten zachtjes stoven in de boter. Afhankelijk van de dikte van de moten.
  5. Serveer de tomatensalsa over de vis samen met de aardappels en de venkel.