Skip to main content

Kabeljauw met tomatenvinaigrette, snijbiet en gebakken aardappels

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Aardappelen
  • 200 g Tomaten
  • 1 stuk(s) Banaansjalot
  • 400 g Snijbiet
  • 4 stuk(s) Kabeljauwfilet

In Huis

  • 80 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Olie om te bakken
  • 1 el Citroensap
  • 3 takje(s) Dragon
  • 4 el Bloem
  • 25 g Boter
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook gaar in water met wat zout in ca. 20 minuten. Giet af en laat uitstomen. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappels bruin in ca. 15 minuten.
  2. 2. Maak de tomatensalsa. Snij de tomaten in kleine stukjes, hak de dragon en snipper de sjalot zeer fijn. Doe alles in een pannetje en meng met 85 ml olijfolie, het citroensap en wat peper en zout. Warm zachtjes op. Het moet niet te heet worden.
  3. 3. Snij de stelen van de snijbiet en snij in stukjes van 1 cm. Doe in een pan met een laagje water en kook 5 minuten voor. Voeg de rest van de snijbiet toe en kook totdat de bladeren geslonken zijn. Breng op smaak met wat zout.
  4. 4. Spoel de kabeljauwfilets af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout. Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en doe de boter erbij. Haal de visfilets door de bloem en bak ca. 8 minuten tot net aan gaar. Keer halverwege om.
  5. Serveer de vis met de tomatenvinaigrette erover, samen met de aardappels en de snijbiet.