Skip to main content

Kabeljauw oosterse stijl met witte kool en sambal

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 cm gember + rode peper
  • 4 filet(s) kabeljauw
  • 1 stuk(s) ui
  • 400 g witte kool
  • 2 stengel(s) lente-ui

In Huis

  • om te serveren rijst
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 el sambal
  • om te bakken olie
  • 1 el rijstwijn
  • 1 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Maak de rijst om te serveren.
  2. Schil de gember en snij in dunne lucifertjes. Pak bakpapier en steek hier wat gaatjes in en leg het in een stoommandje. Leg de vis op het bakpapier. Verdeel de gember over de filets.
  3. Breng water aan de kook en zet het gesloten stoommandje boven de stoom. Stoom ca. 10 minuten tot de vis net aan gaar is.
  4. Snij intussen de ui en knoflook fijn. Snij de witte kool in reepjes. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin eerst de ui en knoflook aan totdat de ui zacht wordt. Roer er dan de sambal door en bak even mee. Roerbak de witte kool nog 2 minuten mee totdat deze een beetje begint te slinken.
  5. Maak intussen de dressing door rijstwijn en sojasaus te mengen. Snij de lente-ui in de lengte doormidden en vervolgens in lucifertjes. Schenk de dressing over de gestoomde vis en maak af met de lente-uitjes.
  6. Serveer met wat rijst en de witte kool sambal.