Kabeljauw op de huid gebakken met geroosterde Beemster Valery, venkel en koolrabi-appelslaatje

Vis

  • Totale tijd 40 minuten
Maaltijdbox met seizoensgebonden lokale producten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Beemster Valery aardappels
  • 2 stuks venkel
  • 4 stuks kabeljauwfilet
  • 1 stuks koolrabi
  • 2 stuks appel
  • 4 el peterselie

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 1 klont boter
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappels en snij in wedges. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel royaal met olijfolie, zout en peper en rooster ca. 30 min in de oven. Schep tussentijds een keer om.
  3. Maak intussen in een slakom een dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout. Schil de koolrabi en snij deze en de appels in blokjes van 1 cm. Meng de groenten door de dressing.
  4. Verwarm een goede klont boter en wat olie in een koekenpan. Dep de vis droog en bestrooi met zout en peper. Bak, als de boter stopt met schuimen en een beetje bruin wordt, op de huid ca. 6 minuten, afhankelijk van de dikte. Draai op het laatst even om.
  5. Hak de peterselie fijn. Garneer de vis met de peterselie en serveer met de gekookte Beemster Valery en venkel en de koolrabi-appel salade.