Skip to main content

Kabeljauw op de huid gebakken met gesmoorde spitskool en aardappel-pastinaakpuree

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram aardappelen Doré
  • 300 gram pastinaak
  • 800 gram spitskool
  • 4 el fijngehakte peterselie
  • 4 kabeljauwfilets

In Huis

  • 3 klonten boter
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om te bakken
  • scheutje melk
  • 2 el citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en pastinaak en snij ze in even grote stukken. Zet op en voeg zout toe als het water kookt. Laat 15-20 minuten koken.
  2. Snij de spitskool in 6 of 8 parten. Als je geen koekenpan hebt waarin de parten naast elkaar passen, snij de spitskool dan in repen.
  3. Smelt een klont boter in de pan en voeg de paprikapoeder toe (gerookte paprikapoeder is ook lekker, maar doe dan wat minder). Wacht totdat de boter stopt met schuimen en bak de spitskoolparten aan beiden zijden, totdat ze een mooi kleurtje hebben.
  4. Pel de knoflook en snij in hele dunne plakjes. Voeg bij de spitskool en fruit zachtjes even mee. Zet het vuur laag, dek af en laat ca. 10 minuten gaar sudderen.
  5. Hak de peterselie fijn.
  6. Verwarm een goede klont boter en wat olie in een koekenpan. Bestrooi de vis met zout en peper. Bak de vis als de boter stopt met schuimen en een beetje bruin wordt, op de huid ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte. Draai op het laatst even om.
  7. Giet de aardappelen en pastinaak af en stamp tot puree. Voeg melk en boter toe totdat de puree smeuïg is. Breng op smaak met zout, peper en een deel van de peterselie.
  8. Sprenkel het citroensap over de spitskool en breng op smaak met zout en peper.
  9. Garneer de vis met de rest van de peterselie en serveer met de spitskool en puree.