Skip to main content

Kabeljauwfilet met gremolata-botersaus en prei met kappertjesvinaigrette

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 filet(s) Kabeljauw
  • 700 g Prei
  • 500 g Aardappelen

In Huis

  • 6 el Olijfolie
  • 2 el Rode wijnazijn
  • 2 el Kappertjes
  • 6 stuk(s) Ansjovis
  • handje(s) Platte peterselie
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 100 g Boter
  • 50 ml Melk
  • handje(s) Bloem
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappelen en kook in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout.
  2. 2. Snij de prei in stukken van ca. 10 cm. Halveer deze stukken in de lengte. Was de prei om het zand weg te spoelen. Zorg wel dat de halve preien netjes in vorm blijven. Leg ze in een laag in een pan en zet ze net onder water. Bestrooi met wat zout. Kook de preien in ca. 15 minuten gaar.
  3. 3. Maak in de tussentijd een vinaigrette voor de prei. Hak de ansjovisfilets fijn. Meng een dressing van olijfolie, azijn en wat peper. Roer er de kappertjes en ansjovisfilets door. Check op zout.
  4. 4. Giet de prei af en schenk er de dressing over. Hou warm.
  5. 5. Maak de gremolata. Hak de peterselie, raps de citroen, pers de knoflook. Meng alle ingrediënten tot een gremolata. Smelt 50 g van de boter en roer de gremolata erdoor. Hou warm.
  6. 6. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan. Doe wat bloem op een bord en de melk op een ander bord. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout. Haal door de melk en dan door de bloem.
  7. 7. Bak de vis in de hete boter in ca. 4 minuten aan elke kant gaar.
  8. 8. Lepel wat gremolata-boter over de vis en serveer met de prei en wat gekookte aardappelen.