Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kabeljauwfilet met Noord-Afrikaanse chermoula, gepofte tomaatjes, venkel en puree

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Kabeljauwfilet met Noord Afrikaanse chermoula gepofte tomaatjes venkel en puree | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Doré aardappels
  • 2 stuks venkel
  • 500 gram rode tomaatjes
  • 1 el gember
  • 20 gram peterselie
  • 10 gram koriander
  • 4 stuks kabeljauwfilet

In Huis

  • olie en boter om te bakken
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • 1 teen(tje) knoflook
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 1 el citroensap (uit een flesje) (voor chermoula)
  • 2 el water
  • 75 ml (milde) olijfolie
  • mespuntje chilivlokjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. NB. Eet dit gerecht eerst of vries de vis in bij ontvangst!
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Schil de aardappels, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 15 minuten vanaf dat het water kookt.
  4. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in plakken. Doe in een mengkom samen met de tomaatjes en meng met olie, een kneepje citroensap, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten in de oven.
  5. Maak de chermoula. Schil de gember. Hak de gember, knoflook, peterselie en koriander (beide incl. steeltjes) grof. Doe in het bakje van de staafmixer samen met het komijnpoeder, paprikapoeder, citroensap, water en de olijfolie. Mix tot een gladde saus. Breng op smaak met zout, peper en, als je van pittig houdt, een mespuntje chilivlokjes.
  6. Giet de aardappels af, bewaar flink wat kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met een scheut kookvocht en breng op smaak met zout en peper.
  7. Verwarm boter en olie in een koekenpan. Dep de visfiletjes droog met een keukenpapiertje, kruid met peper en zout. Bak, als de boter stopt met schuimen en een beetje bruint, ca. 4 minuten op de huid, draai op het laatst nog even om en bak nog 1 minuut.
  8. Serveer de kabeljauwfilets met de puree en groenten uit de oven, besprenkel royaal met de chermoula.