Kabeljauwfilet met paarse bloemkoolroosjes en crunchy palmkool met Opperdoezer ronde en peterselieboter

Vis

  • Totale tijd 45 minuten
Kabeljauwfilet met Opperdoezer en paarse bloemkool | Maaltijdbox recept

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks paarse bloemkool
  • 700 gram Opperdoezer aardappels
  • 2 el peterselie
  • 100 gram palmkool
  • 4 stuks kabeljauwfilet

In Huis

  • olie om te bakken
  • 20 gram boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, peper en zout. Rooster in de oven voor ca. 30 minuten tot de bloemkool gaar is.
  3. Boen de aardappels schoon. Zet op in koud water met zout. Kook vanaf dat het water kookt in ca. 20 minuten gaar. Giet af.
  4. Hak de peterselie fijn. Voeg samen met de boter bij de aardappels in de pan en breng op smaak met wat zout. Laat nog 5 minuten staan om de boter te smelten.
  5. Snij met een groot mes de nerf van de palmkoolbladeren eruit. Leg de bladeren op elkaar, rol ze op en snij in slierten van ca. 2 cm. Hussel in een kommetje met wat olie en zout en rooster de laatste 3 minuten mee met de bloemkool. Als ze nog niet knapperig zijn, laat je ze nog wat langer liggen. Maar laat ze niet bruin worden!
  6. Dep de kabeljauwfilets droog. Bestrooi met zout en peper. Verhit een klont boter met wat olie in een koekenpan. Bak als de boter gestopt is met bruisen en wat bruin wordt de kabeljauwfilets kort aan elke zijde bruin en gaar.
  7. Serveer de kabeljauwfilets met de aardappels en geroosterde groenten.