Skip to main content

Kabeljauwfilet met salmoriglio op een bedje van spinazie en aardappels uit de oven

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Spinazie
  • 4 filet(s) Kabeljauw

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 takje(s) Platte peterselie
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 4 el Olijfolie
  • 2 filet(s) Ansjovis
  • 500 g Aardappelen
  • 8 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 200° C. Schil de aardappelen en snij in stukken. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bak gaar en goudbruin in ca. 50 minuten.
  2. Maak de salmoriglio. Hak de peterselie en de ansjovisfilets fijn. Pers de citroen uit en rasp de schil. Meng met 4 eetlepels van de olijfolie en wat citroensap en -rasp naar smaak. Pers er een teentje knoflook bovenuit. Roer door en laat intrekken.
  3. Kook de spinazie met aanhangend vocht in enkele minuten gaar. Breng op smaak met wat zout.
  4. Bak als laatste de kabeljauw. Verhit de rest van olijfolie in een grote koekenpan. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Bak de vis in de hete olie 4 minuten aan de ene kant, keer om met een grote spatel en bak daarna 4 minuten aan de andere kant. Beweeg de filet af en toe door de pan heen en weer. De filets mogen mooi bruin worden. De kabeljauw is gaar wanneer de delen gemakkelijk van elkaar loslaten. Lepel wat van de salmoriglio over de vis. Serveer met spinazie en wat aardappelen.